Ranjeni orao

Milica Jakovljević Mir-Jam

Ranjeni orao najpoznatiji je ljubavni roman Milice Jakovljević. Kroz sentimentalnu priču o mladoj ženi koja traži istinsku ljubav, ovaj roman, koji obiluje neočekivanim obrtima, detaljno i realistično prikazuje život i moralne vrednosti građanske klase u međuratnoj Jugoslaviji. Život glavne junakinje Anđelke Bojanić protkan je uzbuđenjima i neizvesnošću. Tražeći svoje mesto u društvu posle kratkog i neuspešnog braka, suočena sa konzervativnim shvatanjima patrijarhalne sredine, mlada pravnica, svojom dobrotom, nežnim osećanjima i plemenitoašću, polako krči put ka sopstvenoj sreći.

ISBN: 9781915204141
Povez: mek
Datum izdavanja: 01/02/2023
Broj strana: 564
Format: 216 x 140 mm

Amazon US
Amazon UK
Amazon AU
Barnes & Noble
Walmart
Bookshop.org
Blackwell
Waterstones
Foyles
BAM!
AbeBooks
Feltrinelli
Medimops
Adlibris
Fishpond

Odlomci

Posle ručka Anđelka ponovo uze tetino pismo, kad iz omota ispade jedno pisamce. „Gle, od tetine koleginice Ljubice! Kako je pažljiva!” Pisala je: „Naišla sam kod Nade baš kad je tebi pisala, pa hoću i ja da ti kažem nekoliko reči. Nemoj da očajavaš, Anđelka, budi hrabra! Zaboravi sve što je bilo. Ne potcenjuj sebe. Ti si čestita i dobra i ne daj da te ponizi nijedan muškarac. Ali, nemoj im verovati i kad ti se zaklinju. Kad sam najviše verovala, postala sam najnesrećnija. Ne stvaraj iluzije o životu i ljubavi. Nastoj da gledaš ljude i svet oko sebe onakvim kakvi su…”
Osećala je da iz tih redova izbija gorko iskustvo, kojim Ljubica želi da joj pomogne. I njena iskustva su gorka, ali ona neće klonuti.

Ostavite komentar

Obavezna polja su označena sa zvezdicom. Vaša mejl adresa neće biti objavljena.

Scroll to Top