Paklena celija - Djordje Miletic
Paklena ćelija
Đorđe Miletić
Paklena celija - Djordje Miletic

Paklena ćelija

Đorđe Miletić

Na nepoznatoj lokaciji u Meksiku nalazi se sablasna tvrđava pretvorena u ozloglašeni zatvor „Don Hoze” gde se brutalno kažnjavaju i muče najteži zločinci u državi. Blek je bivši pripadnik elitnih jedinica američke vojske. Osuđen na smrtnu kaznu za zločin koji nije počinio, spletom čudnih okolnosti dospeva u ovaj zatvor gde je primoran da obavlja ulogu mučitelja-dželata.

Mračna tajna zatvora je da se u njemu odvijaju ilegalna biotehnološka istraživanja, uključujući i eksperimente nad mrtvim zatvorenicima. Eksplozija u zatvorskoj laboratoriji dovodi do pojave živih mrtvaca i mutanata, koji brzo prenose zarazu na preživele zatvorenike i čuvare. Blek je prinuđen da beži, da se bori za život i usput pokuša da pronađe uzrok neviđenog horora.

ISBN: 9781915204943
Format: 216 x 140 mm
Broj strana: 330
Povez: mek

ISBN: 9781915204950
Format: ePUB

Datum izdavanja: 22/02/2024

Amazon US
Amazon UK
Amazon AU
Apple
Barnes & Noble
Walmart
Bookshop.org
Kobo
Blackwell’s
Waterstones
Foyles
B&N
BAM!
AbeBooks
Feltrinelli
Everand
Medimops
Adlibris
Fishpond
Fable

Odlomci

Došao je u sobu za egzekuciju, istu onu u kojoj je stvarao nekroumetnička dela po naredbi upravnika zatvora. Zatekao ga je prizor koji nije viđao do sada u ovom zatvoru. Nagledao se užasa, stravičnih tortura, odsečenih glava i svega ostalog, ali ovo je bilo nešto drugačije. Staklo koje ograđuje stolicu bilo je razbijeno. Odmah je izazvalo sumnju. Kretao se polako, otkrivajući sebi pogled, metar po metar. Trag krvi… Otkopčao je futrolu i izvukao nož koji je uvek nosio za pojasom. Neće mu biti od neke koristi, ako je napadač naoružan, ali biće i to bolje nego izaći goloruk. Pogledao je oko stolice. Na sedištu od nekada fino uglačane orahovine najvećeg kvaliteta opazio je rupu koja je odgovarala veličini metka. Gledajući od nje pravom linijom video je rupu u staklu iste te veličine.
Krenuo je dalje. Trag krvi se širio sve više i doveo do tela koje je ležalo potrbuške. Bio je to zatvorski čuvar. Blek je bio užasnut. Ne od tela, jer je u takvom okruženju već navikao na leševe. Bio je užasnut od rane. Tri široke paralelne linije u vidu reza pružale su se niz cela pokojnikova leđa. Nije mu bilo jasno ko ga je ubio, ali je izgledalo kao da je rane naneo mačevima. Kada se dželat sagao opazio je rupu u potiljku.

Iako su obojica pala na pod, čelični zagrljaj mostruma nije popuštao. Tada je diskretno i gotovo tajanstveno niz grudi dželata potekao mlaz krvi, koji on nije primetio. Pištolj mu je ispao. Morao je da sačuva prisebnost, iako je po prvi put osetio da gubi borbu. Monstrum ga je stegao jako poput anakonde, omotavajući i ruke i noge oko njegovog tela. Nije ga mogao ujesti, jer je dželat lukavo uvukao vrat među ramena i podignuta kragna na njegovoj jakni je učinila da se priglupi monstrum zbuni, jer nije video izloženo meso, ali oštri nokti od četiri santimetara zariveni u meso imali su pouzdan argument da plen neće nigde pobeći. Pohlepni monstrum dograbio je kragnu i pokušao da je strgne, kako bi ga ugrizao za vrat. Dželat je skupio svu snagu, predosetivši taj momenat. Naglo je trgnuo glavu unazad i udario monstruma potiljkom u lice. Iskoristivši sekund kupljenog vremena, izvio se i ponovo uspeo da izvadi nož. Istog momenta osetio je da mu ruka iza leđa sklanja i jaknu i majicu i otkriva mu vrat. Adrenalin u telu je poludeo, jer anticipacija govori da sledi smrtonosni ujed, trka s vremenom, ko će biti brži, ljudska volja za preživljavanjem, ili monstruozne ralje.

Držala se za slepoočnice, duboko dišući. Pokušavala je da se smiri. Da prikupi svu mentalnu snagu, jer težak izazov stajao je pred njom, a i činjenica da se situacija upravo dodatno zakomplikovala. Sada nije postojala nikakva prepreka koja bi košmare u zatvoru sprečila da ga napuste. Upravo je velika verovatnoća bila da će sva odgovornost pasti na njena leđa, jer snimak koji je pogledala ukazivao je baš na takav ishod. Listajući kroz sve preostale kamere koje su radile, videla je ili masakrirana tela, ili hodajuća masakrirana tela, ili krvave zidove, ili prostorije u haosu, ali ni jedno ni drugo nije ostavljalo mnogo nade. Nikog više nije bilo ko je preživeo. Sve sam užas do užasa sa iskrivljenim licima i teturajućim hodom. Koračali su sablasnim hodnicima i prostorijama za istraživanje.

Ostavite komentar

Obavezna polja su označena sa zvezdicom. Vaša mejl adresa neće biti objavljena.

Scroll to Top