Ivo Torbica

Ivo Torbica

Ivo Torbica je rođen 1981. godine u Mostaru. Studirao je i završio Učiteljski fakultet u Beogradu 2005, kao i Fakultet za inženjerski menadžment 2020. godine.

Živi u Vladimirovcu i zaposlen je kao profesor u Osnovnoj školi ,,Prvi maj“. Voli pisanje  i trenutno radi na novom romanu i zbirci pesama.

 

Bilbiografija

Gladni čoveka (2021), zbirka pesama
Miljama daleko (2022), zbirka pesama
Odsjaj tišine (2023), kratke priče

 

Rekli su o Ivi Torbici i njegovom delu

Iako je ovo njegova prva knjiga pesama, napisana je sa puno entuzijazma, gde se jasno vide pozitivan stav i želje za životom, lepim i svim onim što je vredno. Ova knjiga je vredna pažnje čitaoca, jer je napisana iz dubine duše i srca, kako bi se što više dopala istima, koji će se, gotovo sigurno, pronaći u Ivinim stihovima. Sigurno će poželeti da je ponovo pročitaju svi oni koji su srećni i veseli, kao i oni koji su tužni, nesrećni i ljuti. Svima nama, i mlađima i starijima, Ivo nam kroz svoje stihove šalje poneku poruku koju treba razumeti, poštovati ili je prihvatiti kao savet.
(mr Iluca Pančovan, prof.)

U knjizi našeg  mladog pisca mnogo je nemira, slutnji, zebnji… Mnogo je ljubavi prema čoveku, ali i žala zbog nečoveštva. Suptilan, iskren, čistog srca, otvorenog uma i duše i kao takav mnogo puta je ranjavan. Ivo, kao da nije od ovoga sveta. U njemu je toliko topline i razumevanja čak i za one koji ga ne razumeju. Leči rane  koje mu ljudi nanose, pisanjem o ljubavi. Za njega je pisanje potreba i lek, način da ublaži nemire.
(Lucija Tasić)

 

Zanimljivosti

Ivin TikTok profil
Blog
Intervju za sajt Kerefeke
Pesme na sajtu Poezija.rs

Scroll to Top